Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Gopher Poëzie

Over Gopher Poëzie:

Gopher Poëzie wil de komende jaren meer aandacht besteden aan het uitgeven van dichtbundels van nieuwe dichters. Daarnaast gaat Gopher Poëzie zogenaamde themanummers samenstellen waarin dichters nieuwe gedichten kunnen publiceren. Dit doen wij via een bloemlezing van gedichten die zijn ingezonden en geselecteerd na een prijsvraag op thema. Dit is de derde bloemlezing met een prijsvraag. Een door ons samengestelde redactieraad doet de jurering. Deze redactieraad bestaat uit vijf dichters die afkomstig zijn uit verschillende plaatsen in Nederland, en een dichter van Belgische afkomst. De verzamelde gedichten van de winnaars zullen worden gebundeld en uitgegeven door Gopher Poëzie en via onze website en de boekhandel worden aangeboden.

Gopher Poëziewedstrijd:

Thema: eenzaamheid, hoop en verlangen

Niet vrijwillig zit ik afgezonderd
Elk hart verlangt gemeenzaamheid
Maar wie leven moet, leeft dieper
Onder het ingeschapen beeld van eenzaamheid...
Deze strofe komt uit de bundel ‘De erfgenaam’ van de dichter Ed Hoornik (1910 – 1970) en dient als motto voor die bundel. Wie kent het gevoel van afzondering niet en toch erbij willen en moeten horen. Word je gezien, word je gelezen en word je gehoord? Wil je dat? Of kies je juist voor eenzaamheid? Of in de luwte van gemeenzaamheid?

Voorwaarden deelname:

 1. De inzending moet bestaan uit een niet eerder gepubliceerd gedicht van max. 35 lijnen (titel en interlinies inbegrepen) en van max. 35 letters per regel op A4 formaat.
 2. Lettertype Times New Roman pt 11
 3. De inzending moet als thema “Eenzaamheid en verlangen” verwoorden in de ruimste zin van het woord.
 4. De uiterste datum van inzending is 31 oktober 2021. Inzendingen die daarna worden verstuurd, zullen worden geretourneerd en het inschrijfgeld zal teruggestort worden.
 5. Elke deelnemer betaalt een bedrag van € 20,00 voor zijn of haar inzending. Er kunnen maximaal twee gedichten worden ingezonden.
 6. De bekroonde en geselecteerde inzendingen zullen worden gepubliceerd in een speciale verzamelbundel met als titel “Eenzaamheid en verlangen”. Deze bundel verschijnt op 14 november 2021.
 7. Voor gepubliceerde werken kan geen honorarium worden geclaimd. Het copyright blijft voorbehouden aan de auteurs. Indien het gedicht onder schuilnaam moet worden gepubliceerd, dit expliciet vermelden. Als het gedicht een titel heeft dan graag duidelijk de titel vermelden en anders schuingedrukt de eerste regel.
 8. De uitspraak van de jury is bindend. Correspondentie is niet mogelijk. De ingezonden werken worden niet teruggezonden. Door deel te nemen verklaart men zich akkoord met deze voorwaarden.
 9. De bundel wordt gepresenteerd op een nader te bepalen datum en locatie, u ontvangt daarvoor een uitnodiging via uw e-mail.
 10. De bundel wordt in het poëziefonds van Uitgeverij Gopher opgenomen en aangeboden aan de boekhandel. De bundel zal verkrijgbaar zijn op www.gopher.nl en via de (internet)boekhandel.
 11. Alle deelnemende dichters – ook van degenen van wie geen gedicht wordt opgenomen in de bloemlezing – ontvangen een exemplaar van de bundel met een winkelwaarde van € 16,25.

De redactie van Gopher Poëzie

Marjolein Pieks (actrice, zangeres en voormalig dorpsdichter van Heumen), Pieter Stroop van Renen (Stadsdichter in Amsterdam IJburg en oud Stadsdichter van Gouda), Pieter Viktor Kindt (voormalig stadsdichter Destelbergen België), Geert Zomer (kunstenaar en voormalig stadsdichter Harderwijk) en Wietse Hummel (voormalig stadsdichter Harderwijk en redactievoorzitter).

Ja, ik doe mee aan de Gopher Poëziewedstrijd!