Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Van manuscript tot boek, hoe gaat Gopher te werk?

Hoe levert u een manuscript aan?

U levert uw manuscript in digitale vorm bij ons aan. U vermeldt de auteursnaam (of het pseudoniem dat u wilt gebruiken), de titel en het genre van uw boek. Daarnaast ontvangen wij graag een samenvatting van uw verhaal (1 A4) en een korte autobiografie (met foto).

Quickscan

U krijgt van ons een bevestiging van ontvangst. Wij maken een gratis quickscan van uw manuscript op basis van 20 punten en nemen op basis daarvan contact met u op om deze analyse te bespreken.

Overeenkomst

Wanneer wordt besloten door beide partijen om de samenwerking aan te gaan ontvangt u een uitgeefovereenkomst. Zodra we samen een overeenkomst hebben, ontvangt u een rekening voor de aanloopkosten, die standaard € 1.895 inclusief BTW bedragen. De aanloopkosten kunnen onder bepaalde omstandigheden lager of hoger uitvallen.

Aanlevering definitieve manuscript

Let u er bij het aanleveren van uw definitieve manuscript op dat u aan de punten van de huisstijl voldoet en eventuele op- en aanmerkingen uit de quickscan verwerkt hebt in uw manuscript. Wij werken alleen met Word.

Redactieproces

  1. Nadat deze kosten zijn voldaan, beginnen wij met de redactie van uw manuscript. Wij sturen u dan een geredigeerde versie per e-mail met wijzigingen en/of opmerkingen (in Word-format). Hierop voorziet u de geredigeerde versie van uw eigen commentaar en stuurt u deze weer terug per e-mail. Wij verwerken uw commentaar op onze redactie en maken afspraken over hoe het boek eruit komt te zien.
  2. Uw manuscript wordt opgemaakt en gecorrigeerd. U ontvangt het gecorrigeerde manuscript in pdf-format en kunt nog wijzigingen aanbrengen en aangeven of u het eens bent met de correcties. In deze fase kunnen er geen ingrijpende correcties meer plaatsvinden.
  3. Vervolgens sturen wij u een gebonden proefboek voor een laatste correctieronde. Bij deze correctie gaat het alleen nog om kleine correcties die bij de eerste en tweede ronde aan de aandacht ontsnapt zijn. Het is in dit stadium – behalve tegen betaling van meerkosten - niet meer mogelijk om een uitgebreide revisie te laten uitvoeren.
  4. U ontvangt 7 auteursexemplaren en inloggegevens voor onze website.

Website en verkoop

Bij verschijnen wordt uw boek op onze website geplaatst. Op de website komt een korte beschrijving van het boek, een afbeelding van het omslag en een stukje over u als auteur met een foto. Is uw boek definitief gereed voor publicatie, dan wordt het bestelbaar gemaakt in onze webwinkel en bij andere (internet)boekhandels. Wij voeren de bestellingen van uw boeken uit. U hebt als auteur dagelijks inzage in de status van de bestellingen in onze webwinkel en ontvangt 15% royalty’s per verkocht boek (over de netto omzet). Dat is een hoger percentage dan bij een reguliere uitgever.

NBD/Biblion en KB

Wij vragen een ISBN aan en registreren uw boek bij CB (voorheen het Centraal Boekhuis), zodat het boek voor iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen bestelbaar is.

Promotie en publiciteit

Wij verzorgen de promotie en publiciteit voor uw boek. Hiervoor bieden wij verschillende pakketten aan.